¿QUIÉN ES PETER?
Más detalles
Editorial:
Año de edición:
2017
ISBN:
9788269062427
Páginas:
408
Idioma:
Tamaño:
22,9 x 15,2 cm
Categorías adicionales:

Slagmark

Israels historie 1945-2009

Jon Andersen

Tapa blanda
Sinopsis

Denne boka ble første gang utgitt på Hermon Forlag i 2009, men siden det første opplaget nå er utsolgt, har forfatteren trykket opp et nytt opplag i pocketutgave.

Staten Israel og det jødiske folks forhold til araberne i og rundt omkring landet er et av de mest kontroversielle spørsmålene i verden i dag. I boka «Slagmark» får du et innblikk i den jødiske statens historie slik den har utviklet seg fra begynnelsen av og fram til i dag.

Første kapittel begynner allerede i 1945, tre år før Staten Israel så dagens lys, og her legges grunnlaget for å forstå hvorfor og hvordan Israel er blitt til det vi kan se i dag. Boka behandler deretter hele det moderne Israels historie fram til 2009, da Israel og Hamas tørnet sammen på og omkring Gazastripen.

I løpet av alle disse årene har den jødiske befolkningen vokst kolossalt ettersom jødiske familier fra alle verdens kanter har strømmet til landet. Mange har flyktet fra forfølgelse og undertrykkelse, forlatt sine eiendeler og kommet fra Yemen, Russland, Etiopia og mange andre land. De forlot landene der de var blitt født med et håp om et bedre liv og en trygg framtid i landet der deres forfedre en gang bodde.

Denne boka tar deg med inn i hverdagen slik den arter seg i Israel, og som tittelen antyder, får du også møte israelske og arabiske soldater og terrorister på slagmarken gjennom Uavhengighetskrigen, Sinaikrigen, Seksdagerskrigen, Jom kippur-krigen, intifadaer, Golfkrigen og andre trefninger mellom jøde og araber.

Forfatteren gir deg et innblikk i de kompliserte fredsforhandlingene som har foregått. Boka inneholder fortellinger om israelske spioner på både vellykkede og feilslåtte oppdrag, og leseren får et glimt av hvordan livet har utviklet seg for vanlige mennesker, både jøder og arabere. Her finnes det både solskinnshistorier og fortellinger om mørkere episoder i den jødiske statens historie.

Boka inneholder i tillegg en rekke tillegg med bl.a. korte biografier over Israels presidenter og statsministre, en kronologisk oversikt og mange av de mest relevante dokumenter og resolusjoner.

Vendido por Podibooks
Puntuación del vendedor (0/5)
28,23 €
IVA incluido
FREE PENÍNSULA
AÑADIR AL CARRITO

LOS QUE LEYERON ESTE LIBRO TAMBIÉN COMPRARON:

keyboard_arrow_up