¿QUIÉN ES PETER?
Más detalles
Editorial:
Año de edición:
2018
ISBN:
9789188667618
Páginas:
160
Idioma:
Tamaño:
21,6 x 14 cm
Categorías adicionales:

Memetisk krigföring

Om relationen mellan politik och kultur

Anton Stigermark

Tapa blanda
Sinopsis

För bara ett par år sedan hade begreppet memer en ytterst begränsad spridning, och få visste varken vad en mem var eller vilken oerhörd sprängkraft de digitala memerna skulle komma att få i framförallt sociala medier, samt vilken kraftfull påverkan dessa skulle få politiskt. Allt förändrades dock dagen då Donald Trump blev vald till USA:s president, och allt fler analytiker kunde konstatera att memer och alternativmedia hade spelat en avgörande roll i valsegern. Under valkampanjen hade Trumpsupportrar aktivt och effektivt skapat och spridit memer i en strid om opinionen och varit så framgångsrika att till och med Donald Trump postat en mem med sig själv i form av en av den alternativa högerns främsta representanter: grodan Pepe.
Det politiska landskapet förändrades i ett slag, ett slag som vunnits efter en ytterst framgångsrik memetisk krigföring.
I boken Memetisk krigföring analyserar Anton Stigermark memerna som kulturellt uttryck och framförallt kulturens förhållande till, och påverkan på, politiken. Författaren diskuterar vidare idéernas roll för det mänskliga agerandet, och hur idéer och kultur kan ligga till grund för konkreta politiska förändringar.
Boken är dock inte enbart en akademisk genomgång av memer och andra kulturyttringars samverkan och påverkan på politiken, utan också ett samhällskritiskt inlägg från författaren i en debatt om hur framtiden skall formas i såväl Sverige som Västerlandet. 

Vendido por Podibooks
Puntuación del vendedor (0/5)
23,55 €
IVA incluido
FREE PENÍNSULA
AÑADIR AL CARRITO

LOS QUE LEYERON ESTE LIBRO TAMBIÉN COMPRARON:

keyboard_arrow_up