¿QUIÉN ES PETER?
Más detalles
Año de edición:
2017
ISBN:
9786069833469
Páginas:
26
Tamaño:
21 x 14,8 cm
Categorías adicionales:

Fragmente dintr-un carnet găsit

Mihail Sebastian

Tapa blanda
Sinopsis

“Fragmente dintr-un carnet gasit” a marcat debutul scriitoricesc al lui Mihail Sebastian, o carte scrisa la 25 de ani, neatinsa de dramele din paginile Jurnalului.
Fragment:
“Într-o seară de noiembrie (în împrejurări pe care ar fi prea lung să le povestesc aici) am găsit la Paris, pe podul Mirabeau, un carnet cu coperţi negre, lucioase, de muşama, ca acelea în care obişnuiesc băcanii să-şi ţină socotelile. Erau exact 126 de pagini – hârtie comercial㠖 scrise mărunt, regulat, fără ştersături. Lectură curioasă, obositoare pe alocuri, pasagii obscure, notaţii ce îmi erau străine, ba chiar absolut opuse.
L-am căutat pe proprietarul acelui caiet. L-am căutat cu suficientă stăruinţă, pentru ca scrupulele mele să fie împăcate, dar cu mijloace destul de vagi, pentru ca totuşi caietul să-mi rămână.
Public aici câteva fragmente. Stângăcia unor expresii, dacă există, e datorată în întregime traducerii mele. Manuscrisul e în franţuzeşte.
Am dat pe alocuri, unde traducerea mi s-a părut cu totul insuficientă, în paranteze, expresia exactă a textului. Ţin de altfel, la dispoziţia curioşilor, originalul.” 

Vendido por Podibooks
Puntuación del vendedor (0/5)
4,23 €
IVA incluido
AÑADIR AL CARRITO

LOS QUE LEYERON ESTE LIBRO TAMBIÉN COMPRARON:

keyboard_arrow_up