¿QUIÉN ES PETER?
Más detalles
Editorial:
Año de edición:
2018
ISBN:
9789198363975
Páginas:
130
Idioma:
Tamaño:
20,3 x 12,7 cm

Den jødiske staten

Theodor Herzl

Tapa blanda
Sinopsis

Theodor Herzl er blitt kalt for den politiske sionismens far, og i Staten Israels uavhengighetserklæring fra 1948 blir han kalt for den jødiske statens åndelige far.

Theodor Herzl var en jødisk journalist som ble opprørt over den antisemittismen som han bevitnet i Paris og andre steder i Europa på slutten av 1800-tallet. Herzl hadde tidligere trodd at når jødene blir assimilert, ville det føre til at antisemittismen ville forsvinne.

Men da han ble rystet av antisemittiske utbrudd, skrev han boka "Der Judenstaat", "Den jødiske staten", der han argumenterte med at løsningen på problemet med antisemittisme må være at jødene får sin egen stat. Det var denne boka som ble startskuddet for en prosess der Sionistorganisasjonen ble dannet året etterpå med Herzl som leder. Denne organisasjonen jobbet så utrettelig for å opprette en jødisk stat inntil dette ble en virkelighet i mai 1948.

I anledning Staten Israels 70-års jubileum i 2018 blir denne boka nå utgitt på norsk. I boka finnes det blant annet en kort biografi om Theodor Herzl, og en kronologi over Herzls liv og tjeneste.

Vendido por Podibooks
Puntuación del vendedor (0/5)
15,05 €
IVA incluido
FREE PENÍNSULA
AÑADIR AL CARRITO

LOS QUE LEYERON ESTE LIBRO TAMBIÉN COMPRARON:

keyboard_arrow_up