¿QUIÉN ES PETER?
Más detalles
Año de edición:
2019
ISBN:
9788650440797
Páginas:
604
Idioma:
Tamaño:
22,9 x 15,2 cm
Categorías adicionales:

Оливер Твист

Oliver Twist, Macedonian edition

Charles Dickens

Tapa blanda
Sinopsis

Откако бегаше од работничка куќа и помпезната мушка г-дин Бамл, Оливер се наоѓа себеси намамен во ќор-сокак на крадци, преполн со живописни и незаборавни ликови.

Откако бега од работната зграда и помпезната мушка г-дин Бамбл, Оливер се наоѓа себеси намамен во ќофта на крадци преполни со живописни и незаборавни ликови - „Артил Додер“, злобниот провалник Бил Сикс, неговото куче Бул око и проститутката Нанси, сите гледани од лукав господар-крадец Фагин. Комбинирајќи елементи на готска романса, gугејт романот и популарната мелодрама, Дикенс создаде еден сосема нов вид фикција, разгалувајќи се во своето обвинение за сурово општество и опфатено со незаборавно чувство на закана и мистерија.

Vendido por Podibooks
Puntuación del vendedor (0/5)
20,17 €
IVA incluido
FREE PENÍNSULA
AÑADIR AL CARRITO

LOS QUE LEYERON ESTE LIBRO TAMBIÉN COMPRARON:

keyboard_arrow_up