¿QUIÉN ES PETER?
Más detalles
Editorial:
Año de edición:
2018
ISBN:
9791126300693
Páginas:
266
Idioma:
Tamaño:
21 x 14 cm
Categorías adicionales:

Небеса I

Heaven I (Macedonian)

Jaerock Lee

Tapa blanda
Sinopsis

Најмалку еднаш во текот на животот, човек си ги поставува прашањата како што се, „Каде ќе одам по животот на овој свет?“ или „Дали небесата и пеколот навистина постојат?“ 
Многу луѓе умираат пред да ги најдат одговорите на овие прашања, па дури и ако веруваат во животот по смртта, не секој ги поседува небесата бидејќи не секој го има соодветното знаење за нив. Небесата и пеколот не се фантазија туку реалност во духовното кралство.

Од една страна, небесата се толку убави места што не може да се споредат со што и да е на овој свет. Особено, убавината и среќата во Новиот Ерусалим, каде што се наоѓа Божјиот Престол, не може соодветно да се опише бидејќи тој е направен од најдобрите материјали и преку небесните вештини.


Oд друга страна пак, пеколот е полн со бескрајната, трагична болка и вечната казна; неговата ужасна реалност е опишана во поединости во книгата Пeкол. Небесата и пеколот ги осознаваме преку Исуса и Апостолите, а дури и денес, тие во поединости се откриваат преку луѓето на Бога кои што ја имаат искрената вера во Него. 
Небесата се местото каде што чедата Божји уживаат во вечниот живот и во неверојатните, убави и чудесни нешта што се подготвени за нив. Така да вие тоа го осознавате во детали само тогаш кога Бог ќе ви го дозволи тоа и ќе ви го покаже.

 

 

 

 

 

Vendido por Podibooks
Puntuación del vendedor (0/5)
10,95 €
IVA incluido
AÑADIR AL CARRITO

LOS QUE LEYERON ESTE LIBRO TAMBIÉN COMPRARON:

keyboard_arrow_up